Matematik

Afstand mellem 2 linier

07. maj 2014 af mibon85 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg er kørt fast i en opg. hvor jeg skal finde afstanden mellem 2 linier og ved ikke om det jeg for er det rigtige resultat.

er der en venlig sjæl der gider tjekke og se..??

Har vedhæftet et word dokument med opgaven i og udregninger


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Følg vejledningen givet sidst i dit dokument. Det er vanskeligt at aflæse parameterfremstillingerne for linierne i opgaven. Jeg gætter på disse:

l:   [x;y;z] = [4 ; 3 ; 2] + t·[-4 ; 10 ; -10] = OPl + t·rl

m: [x;y;z] = [0 ; 0 ; 0] + s·[-2 ; 5 ; -5] = OPm + s·rm

Man finder længden af projektionen af PlPm på vektoren n = rl × rm . Den metode virker dog ikke her, da de to linier er parallelle. I stedet kan man beregne afstanden fra punktet (0;0;0) til linien l .


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2014 af mathon

eller for parallelle linjer

            


Skriv et svar til: Afstand mellem 2 linier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.