Matematik

vækst

11. maj 2014 af shj79 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

vækst


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2014 af 123434 (Slettet)

Et beløb vokser fra 1000 kr til 1200 kr på to år. Hvad er renten?

Kn=1200kr

k0=1000kr

n=2 år

r=?

1000kr*(1+r)2=1200kr

1200kr/1000kr=(1+r)2

1,2kr=(1+r)2

√1,2kr=(1+r)

r=√1,2kr-1=0,095

renten er 9,54%

----------------------------------------------------

Man indsætter 200 kr på en konto til en rente på 5%. Hvor mange penge har man efter 4 år?

k0=200kr

r=5%. 0,05

n=4

kn=?

200kr*(1+0,05)4=243,10kr

-------------------------------------------------------------------

Et beløb vokser fra 7000 kr til 9000 kr på 10 år. Hvad er renten

9000kr=7000kr*(1+r)10

9000kr/7000kr=(1+r)10

10√9000kr/7000kr=(1+r)

r=10√(9000kr/7000kr)-1=0,0254

r=2,54

-----------------------------------------------------------------

Man får 2% i rente på sin opsparing. Man indsætter 1000 kr. Hvor lang tid går der før man har 2000 kr på opsparingen?

2000kr=1000kr*(1+0,02)n

2000kr/1000kr=(1+0,02)n

2kr=(1+0,02)n

2kr=n*log(1+0,02)

log(2kr)=n*log(1+0,02)

n=log(2kr)/log(1+0,02)=35

Det tager 35 år


Skriv et svar til: vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.