Matematik

Bevis logistisk vækst

11. maj 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej til Alle: 
Hej til alle
Kan nogen forklare en mellemregning:

z(x) = e-aMx *∫eaMx *a dx +c * e-aMx

z(x)=  e-aMx * eaMx * a/aM +c * e-aMx 

Kan nogen forklare, hvordan er den øverste udtryk bliver til den nedeste udtryk  (kig den med gøn farv). 
Hvordan integrerer man den øverste udtryk? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter, at ∫ eaMx dx = (1/(aM))·eaMx . Det bør være velkendt, at

        ∫ ebx dx = (1/b) · ∫ ebx d(bx) =  (1/b)·ebx + k


Skriv et svar til: Bevis logistisk vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.