Matematik

Skæring mellem cirkel og linje

21. maj 2014 af Kotoko (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel har centrum i punktet (0,0) og radius kvadratrod 2. Linjen l er givet ved parameterfremstillingen

x=3+t*1

y=-3-t

hvor t tilhører alle reelle tal. 

Cirklens ligning får jeg til

x2+y2=2

Herefter har jeg løs en andengradsligning mht. t, hvor jeg fik to løsninger, dvs. to skæringer. Men jeg får skæringspunkterne (-1,1) og (1,-1)

Jeg prøvede at tegne cirklen og linjen ind i geogebra og der kan jeg se, at skæringspunkterne er (1,-1) og (-1,-1). 

Kan i gennemskue hvad jeg har gjort forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvad skulle der være forkert? Liniens ligning er y = -x , så for et skæringspunkt vil x- og y-koordinaten have modsat fortegn. Din løsning af ligningerne er korrekt, men det ser ud til, at du ikke tegner den korrekte linie i geogebra.


Svar #2
21. maj 2014 af Kotoko (Slettet)

Du har helt ret, jeg kom til at tegne linjen forkert ind i geogebra! :-)

Tusind tak, det lettede, at jeg ikke gjorde det forkert. (men tjekkede forkert - aaah)


Skriv et svar til: Skæring mellem cirkel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.