Kemi

Masseprocent ud fra struktur

25. maj 2014 af teamwork (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg sidder med en opgave hvor jeg ud fra strukturen for ibuprofen skal finde masseprocenten af oxygen i stoffet

Jeg får at der er 14C 18 H og 3 O 

Men jeg er både i tvivl om antallet af H  og O ude ved den sidste C binding.

nogen der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: masseprocent.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2014 af mathon

                                 

                                  C_{13}H_{18}O_2


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2014 af ioxer (Slettet)

der er 13 C-atomer, 18 H-atomer og 2 O-atomer

C13H18O2

det er en carboxylsyre, der sidder i højre side. COOH


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2014 af mathon

       M(C13H18O2) = sum({13,18,2}*{12.011,1.008,15.999}) g/mol = 206.285 g/mol

maseprocent O
                              \frac{2\cdot 15,999\; g}{2,06258 \; \frac{g}{\%}}=15,5\%


Skriv et svar til: Masseprocent ud fra struktur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.