Matematik

Find konstanten k i et polynomium

27. maj 2014 af Redub (Slettet) - Niveau: B-niveau

Forskrift for et polynomium er kx^2-4kx+4k, hvori der indgår en konstant k. Angiv værdier af k, for hvilke 2 er rod i polynomiet.

Nogen som kan give mig et hint? Er helt lost :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. maj 2014 af sprøjten (Slettet)

Sæt ligningen lig med nul, indsæt x=2 og løs ligningen mht. k.


Svar #2
27. maj 2014 af Redub (Slettet)

Så får jeg k*2^2-4*k*2+4k=0

Kan du give et enkelt hint mere? :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Mon du har skrevet polynomiet korrekt? Du har

        kx2 -4kx +4k = k·(x2 -4x +4) = k·(x-2)2 .

For enhver værdi af k ≠ 0 er 2 en rod i polynomiet.


Svar #4
27. maj 2014 af Redub (Slettet)

Det er også hvad der står i facit:

alle k ≠ 0

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Find konstanten k i et polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.