Kemi

Termodynamisk beregning - sammenhæng mellem T og delta G

30. maj 2014 af guli92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 3) fra 2010 2. juni

c) Bestem ΔSo for reaktion I. Kommenter resultatet i forhold til reaktionsskemaet. Hvad viser undersøgelsen om opløselighedens temperaturafhæn- gighed for kaliumhydrogenphthalat?

Opgaven Vedhæftes her. 

Jeg kan ikke finde ud af, hvordan jeg skal gribe opgaven an og hvordan jeg skal beregne delta S for reaktion I. 

Jeg ved at der er denne sammenhæng for T og delta G:

delta G = -T* deltaS+delta H => y = -a*x+b

Men er T = x ??? så er min hældning -a = - delta S??? eller hvordan kan jeg aflæse i det jeg optegner en graf over dataene. Nogle som kan hjælpe???


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2014 af Heptan

Ja, du har helt ret ;-)

T = x

Hvis grafen er aftagende, så er -a = - delta S


Skriv et svar til: Termodynamisk beregning - sammenhæng mellem T og delta G

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.