Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Optimering for 2 markeder.,, forkert resultat.. HASTER!! :/ EKSAMEN.

02. juni 2014 af N007 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle. Jeg har brugt meget tid på, at løse denne opgave, men da jeg så min lærers resultater forstår jeg ikke helt hvordan han får grænseomkostningsfunktionen til det han får... Og da det er den der skal bruges i opgave 2, kan jeg ikke komme videre med opgaven.....

Opgaven lyder:

...Kajakfun A/S har store foventninger til det nye armbånd og har derfor fået gennemført en markedsanalyse, som viser, det er muligt at sælge armbåndet til forskellige priser til de to kundegrupper, kajaklubber og fritidssejlere gennem netbutikken. Markedsanalysen viser følgende sammenhæng mellem pris og afsætning for de to markeder:

Hjemmeside: P(x)= 220 - 0,09x

Kajakklubber: P(x)= 160-0,03x

Hvor P er prisen pr stk og x er den afsatte mængde.

Der er de samme grænseomkostninger for de to markeder, men produktionen af armbåndende vil udvide kajakfun A/S aktiviteter, hvorfor grænseomkostninger stiger ved en produtkion på 1500 stk. grundet overarbejde. Grænseomkostningerne fordeler sig efter følgende:

For en produktion på 0-1.500 stk er grænseomkostningern 63.

For en produktion på 1.501-4000 stk er grænseomkostningerne 73.

Spørgsmål 1- Beregn grænseomkostningsfunktionen for de to del markeder og vis den fælles grænseomkostningsfunktion for de to markeder i en figur.

 

Jeg har prøvet at løse den således 

* Hjemmeside: 220-0,09x

  Groms= 220-0,18x --> 0,18x=220 --> x= 1222,22

* Kajakklubber: 160-0,03x

  Groms= 160-0,06x -->  0,06x=160 --> x= 2666,66

Dog har min lærer fået dette:

Fritidsroere Groms = 220 - 0,18x => - 0,18x = Groms- 220  => x =  - 5,56groms + 1223


Kajakklubber Groms = 160 - 0,06x => - 0,06x = Groms- 160 => x = -16,67groms + 2667

Groms =- 0,045m + 175 <= -22,22groms = m - 3.889 <= x = -22,22groms + 3.889

Jeg forstår ikke hvor de -5,56groms og -16,67 kommer fra????? :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2014 af christinacomaco (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juli 2014 af gabrielkris (Slettet)

Har du ligningen -0,18X = Groms - 220 ... divideres på begge sider således:

Man erstatter simpelthen Groms udtrykket med 1/1 gange Groms (normalt viser man dog ikke 1/1.

-0,18X/-0,18 = Gromsx1/-0,18 -220/-0,18

=> X = 1/-0,18xGroms +1223

=> X = -5,56 Groms + 1223

Giver det mere mening. 

- Gabriel


Skriv et svar til: Optimering for 2 markeder.,, forkert resultat.. HASTER!! :/ EKSAMEN.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.