Matematik

Eksamens spørgsmål: forstår det ikke

03. juni 2014 af Ceerial (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået et eksamensspørgsmål jeg ikke helt ved, hvad jeg skal gøre ved:

1.Funktioner og modeller

Gør rede for hvordan man bestemmer en matematisk model ud fra et datasæt, gerne med udgangspunkt i et konkret eksempel.

Hvad menes der med matematisk model, og hvilket datasæt kan der være snakke om?

Jeg har overvejet og lave en graf på en lineær funktion, og så forklarer hvorfor det er en lineær funktion ud fra grafen. Er det en rigtig fortolkning af opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er en del opgaver, bl.a. i tidligere eksamenssæt, hvor der foreligger et datasæt med sammenhørende værdier af x og y , hvor man så ved regression skal bestemme en model af en bestemt type, for eksempel

        lineær:       y = ax + b

        eksponentiel:   y = b · ax

        potensmodel:   y = b · xa

Ved regressionen bestemmer man modellens parametre a og b .


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2014 af Hijsa

Der er vist tale om regression (enten lineær, potentiel eller eksponentiel regression). Du skal 'finde på' det konkret eksempel ud fra nogle tabelværdi, der viser sammenhængen mellem et eller andet. Du kan evt. finde et eksempel fra tidligere opgaver du har lavet omkring regression.


Skriv et svar til: Eksamens spørgsmål: forstår det ikke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.