Matematik

Potens- og eksponentiel funktion

10. juni 2014 af Kalpana (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Everyone

Nogen der ved, hvad  stamfunktionen og den aflade funktion til potens og - eksponentiel funktion er? 

Mange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2014 af mathon

               F(x)=\int b\cdot x^{a}dx=\frac{b}{a+1}x^{a+1}+k

               F(x)=\int b\cdot a^{x}dx=\frac{b}{\ln(a)}a^{x}+k


Svar #2
10. juni 2014 af Kalpana (Slettet)

Mange tak, hva' med de afladede funktioner? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2014 af mathon

          f(x)=b\cdot x^a

          f{\, }'(x)=b\cdot a\cdot x^{a-1}=\frac{a}{x}\cdot f(x)

.......

          f(x)=b\cdot a^x

          f{\, }'(x)=b\cdot \ln\left (a \right )\cdot a^{x}=\ln(a)\cdot a^{x}


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2014 af mathon

rettelse:

.......

          f(x)=b\cdot a^x

         f{\, }'(x)=b\cdot \ln\left (a \right )\cdot a^{x}=\ln(a)\cdot {\color{Red} f(x)}


Skriv et svar til: Potens- og eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.