Matematik

Udled parameterfremstillingen for en vilkårlig cirkel. (Haster!)

16. juni 2014 af ChristianSager (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan gør jeg dette? 
Kan hverken finde det i lærebogen eller på nettet..... 

Hjælp, tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2014 af SuneChr

Benyt, at periferien af enhedscirklen er mængden af punkter, som opfylder
(x ; y) = (cos Θ ; sin Θ)     for   0 ≤ Θ < 2π
For vilkårlig radius, multipliceres koordinatsættet med denne.


Svar #2
16. juni 2014 af ChristianSager (Slettet)

Er ikke helt sikker på jeg har forstået det korrekt. 
Kan du "skære det lidt mere ud i pap" for mig. 

Hvordan ser den endelige parameterfremstillingen ud?  


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. juni 2014 af SuneChr

\binom{x}{y}=r\binom{\cos \Theta }{\sin \Theta }         0 ≤ Θ < 2π           r  radius
Det er så cirklen med centrum i (0 ; 0)
Hvis centrum ligger i (a ; b) hedder parameterfremstillingen

\binom{x}{y}=r\binom{\cos \Theta }{\sin \Theta }+\binom{a}{b}
# 4   Θ "theta" er parameteren, vinklen fra (1 ; 0) langs periferien af enh.cirklen, i positiv omløbsretning.


Svar #4
16. juni 2014 af ChristianSager (Slettet)

Mange tak! Og tak for de hurtige svar!
Lige et sidste spørgsmål: Hvad betyder Θ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2014 af mathon

\Theta er det græske bogstav theta som ofte bruges i stedet for f.eks. V i vinkel.


Skriv et svar til: Udled parameterfremstillingen for en vilkårlig cirkel. (Haster!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.