Matematik

Potens funktioner

22. juni 2014 af Melissa17 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, i en af mine spørgsmål står der jeg skal behandle følgende formel:

f(x\cdot k)=f(x)\cdot k^a

Er der nogle der kan fortælle mig hvad jeg skal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2014 af peter lind

Det er som du skriver en potensfunktion. sætter du x=1 får du

f(k) = f(1)'*ka  hvilket er en potensfunktion. Du kan så erstatte k med x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2014 af Andersen11 (Slettet)

Inspireret af overskriften kan du jo så vise, at en funktion af formen    f(x) = b · xa   til fredsstiller denne funktionalligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2014 af SuneChr

Gør brug af potensreglen
(kx)a = kaxa      og  forskriften i # 2
til at eftervise # 0


Svar #4
23. juni 2014 af Melissa17 (Slettet)

#3

Gør brug af potensreglen
(kx)a = kaxa      og  forskriften i # 2
til at eftervise # 0

Hvad mener du med at eftervise #0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. juni 2014 af SuneChr

Man skal eftervise, at for potensfunktionen
f (x)  =  bxa    gælder, at
f (kx)  =  ka·f (x)
Man har så
f (kx)  =  b(kx)a  =  kabxa  =  ka· f (x)
hvormed det ønskede er vist.


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. juni 2014 af mathon

potensfunktion:
                                f(x)={\color{Blue} b\cdot x^a}

indsættes nu en x-værdi, som er k gange større,
har du
                                f(k\cdot x)=b\cdot \left ({\color{Red} k\cdot x} \right )^a
hvor et produkt opløftes til potens ved at opløfte hver faktor for sig:

                                f(k\cdot x)=b\cdot \left ({\color{Red} k\cdot x} \right )^a=\underset{faktorernes \; or den\; er\; lige\; gyldig}{b\cdot {\color{Red} k}^a\cdot {\color{Red} x}^a={\color{Red} k}^a\cdot \left ( {\color{Blue} b\cdot x^a} \right )}=k^a\cdot f(x)
                                                                               og den associative lov for multiplikation

......................

NB: svaret adskiller sig ikke væsenligt fra henvisningerne i #2, #3 og #5.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. juni 2014 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. juni 2014 af mathon

…ved egen gennemskrivning falder detaljerne (måske) på plads.


Skriv et svar til: Potens funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.