Matematik

Kan følgende ligning løses? Og hvordan - pædagogisk forklaring, tak : )

04. august 2014 af 1234456 (Slettet) - Niveau: A-niveau

268.456 kr. + (Q * Y = 2.612.081 ) ) + ( Q + Y = 4.200.000 kr. ) ) = 7.080.537 kr.


Svar #1
04. august 2014 af 1234456 (Slettet)

Den skulle have lydt sådan:           *  er gangetegn

( 268.456 kr. + (Q * Y = 2.612.081 ) ) + ( Q * Y = 4.200.000 kr. ) ) = 7.080.537 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. august 2014 af LubDub (Slettet)

det giver ingen mening


Svar #3
04. august 2014 af 1234456 (Slettet)

Altså 268.456 kr.  +  2.612.081 + 4.200.000 kr. = 7.080.537 kr.

Jeg ønsker så at bestemme Q og Y, hvor Y er udtryk for en kurs. og Q er udtryk for et konverteringsbeløb.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. august 2014 af mathon

…der skal to ligninger til at bestemme/løse to ubekendte!


Svar #5
04. august 2014 af 1234456 (Slettet)

Hvad hvis den skrives sådan:

( 268.456 kr. + (Q * Y = 2.612.081 ) = 49 % af 7.080.537 kr.

Q * Y = 4.200.000 kr.  = 51 % af 7.080.537 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. august 2014 af hesch (Slettet)

Har du ikke "kildeteksten" til opgaven ?


Svar #7
04. august 2014 af 1234456 (Slettet)

Desværre - er mit eget eksempel.


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. august 2014 af SuneChr

Benyt
x2 + bx + c = 0   har rødderne p og q       ⇔        p + q = - b   ∧   p·q = c


Svar #9
04. august 2014 af 1234456 (Slettet)

Skal måske rette: Q skal vist være forskellig fra det andet Q.

Hvordan regnes den så?

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. august 2014 af LubDub (Slettet)

2 ligninger med 3 ubekendte kan ikke løses


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. august 2014 af SuneChr

Q og Y er begge positive og indbyrdes symmetriske, dvs. deres værdier kan ombyttes.

Q = 0,621924   ∧   Y = 4199999,378076           ∨
Y = 0,621924   ∧   Q = 4199999,378076

Gælder for udlægningen i # 0

# 9  Da skal du kunne skelne Q og kalde dem Q1 og Q2 


Svar #12
04. august 2014 af 1234456 (Slettet)

Men det kan jeg ikke få til at passe:

Jeg kan ikke forstå, at man ikke kan regne følgende ud?

( 268.456 kr. + (Q * Y = 2.612.081 ) = 49 % af 7.080.537 kr.

Hvor Q angiver et pengebeløb, og Y angiver en faktor. Q skal så ganges med en faktor Y, som skal give 2.612.081 kr. Og dette beløb (2.612.081 kr. skal så adderes med 268.456 og dermed udgøre 49 % af 7.080.537 kr.

OG:

P * Y = 4.200.000 kr.  = 51 % af 7.080.537 kr.

Hvor P angiver et pengebeløb, og Y angiver en faktor (samme som Y ovenfor). P skal så ganges med faktoren Y og give i alt 4.200.000 kr., som skal være 51 % af 7.080.537 kr.

Giver det ikke mening?

I denne er der 3 ubekendte, men man må da kunne beregne et spænd eller lignende for hvilke værdier, der kan være tale om?


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. august 2014 af SuneChr

# 9
Da har man så
Y·(Q1 + Q2) = 6812081
Mere kan man ikke udlede af de givne oplysninger.


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. august 2014 af SuneChr

# 12
Det er en rodebutik. Nu indfører du P. # 9 "vist være". Stil nu opgaven, som # 6 også har efterlyst.


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. august 2014 af peter lind

( 268.456 kr. + (Q * Y = 2.612.081 ) = 49 % af 7.080.537 kr.

Det er noget meningsløst sludder at sætte det med rødt markeret ind ligning. Der bør stå et tal eller en variabel


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. august 2014 af SuneChr

SP 0508141013.PNG

Vedhæftet fil:SP 0508141013.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #17
05. august 2014 af ping317 (Slettet)

er du sikker på der ikke står isoleres ?


Brugbart svar (0)

Svar #18
05. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Iflg. #6, #7 er det trådstarters egen hjemmestrikkede opgave. Trådstarter bliver nødt til at at formulere opgaven i et sprog, som andre kan forstå.


Svar #19
05. august 2014 af 1234456 (Slettet)

Ok tak alle - vi kommer desværre ikke længere her.

Brugbart svar (0)

Svar #20
05. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

I det mindste har du da i svarene #14 og #15 fået en pædagogisk forklaring for, at vi ikke kommer videre.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.