Matematik

Funktioner

12. august 2014 af LasseCool (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med disse to opgaver - er der nogen der vil hjælpe mig? :)

1) En funktion er givet ved at f(x)=x2+2

Angiv funktionens definitionsmængde Dm(f) og værdimængde Vm(f).

2) Omkostningerne, K mill. kr., ved at bygge en skyskraber med x etager påstås ved et byggeri at være K=450+0,5x(x+1)

Hvor mange etager kan man bygge for 756 mill. kr.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2014 af Matematikhjælpdk (Slettet)

Til 2) - sæt K = 756 og isoler for "x" (da får man antal etager)

Til 1) Tjek evt. https://www.matematikfessor.dk/lessons/definitionsmaengde-og-vaerdimaengde-360


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

1) Definitionsmængden for en funktion f(x) er mængden af de tal x, for hvilke funktionsudtrykket er defineret og giver mening. For et hvert polynomium er definitionsmængden lig med mængden af alle reelle tal.

Værdimængden for en funktion er lig med mængden af funktionsværdier, dvs. mængden af de tal, som f(x) gennemløber, når x gennemløber definitionsmængden for f.
Den givne funktion her er et 2.-gradspolynomium, hvis graf er en parabel, der vender grenene opad. Hvis (xT,yT) er parabelens toppunkt, er værdimængden da intervallet

        Vm(f) = [yT;∞[ .

2) Løs ligningen

        K = 756

ved at benytte udtrykket for K som funktion af x.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.