Debat

Det sociale ikke gymnasiet er ikke så vigtigt

19. august 2014 af snylt (Slettet)

Hej

Jeg er startet på gymnasiet, så vil lige dele mine tanker.

Det her er et problem, som jeg syntes er træls.

Selvfølgelig kan det her været et problem for mange (ikke-religiøse også), at de føler sig "udenfor" pga. de ikke gør som de andre. Jeg siger ikke, at man ikke skal deltage socialt i gymnasiet, men i bund og grund er det ikke det vigtigste. Hvorfor siger jeg det?

1) Gymnasiet er ikke en børnehave, hvor man skal være venner med alle. Næ nej, man er kommet for at lære og få en studenterhue. Jeg siger ikke, at man skal have venner - selvfølgelig skal man det, men det er ikke det vigtigste. Det skal ikke fylde alt!

2) Dem der føler sig udenfor socialt, skal ikke give op: Med det mener jeg, at fordi du ikke er social på lige fod med andre, så skal du ikke droppe ud, og give op. Næ nej! Kæmp og kæmp! Du er kommet for at lære og ikke for at hygge snakke med folk. Er folk imod DIG, så skal du fortsætte og ikke føle dig tabt af de "andre"  Ja, de kan have det fedt socialt, mens du nærmest er ude el. ikke kan deltage med dem, men lad være med at sige "Nu dropperj jeg ud". Nej! Hold ud indtil det sidste, og tænk på noget, der kan få dig på andre tanker fx,at du efter 2.g skal kun mangler ET år (et par måneder) og så skal du ikke se de "såkaldte venner". Det kan være en god måde.

3) Selvom, at det kan være træls at føle sig udenfor (ikke have nogen at snakke med) så ska man bare tro på sig selv. Man skal vide, at livet ikke kun er gymnasium og fester.  Der er mere bag det. Se frem til noget DU vil.

Ps, et godt råd, hvis dine klassekammarater ikke er nær socialt med dig eller lign.. så tænk på det sådan her: "Inde i skolens område, så er jeg venlig mod dem i mine klasser, men ikke venner med dem.

Det betyder, at du ikke skal være fjender med dem, og ikke snakke med dem osv. men bare være venlig og gør det så godt du kan.. Efter skolen er din venlighed ovre, og du kan tage hjem.

Gym-fester fylder for meget. Og husk nu, at GYM er ikke hele livet. Det er 3 år, og så er du færdig. Hold ud!

_______

Er du enig med mig? Hvad tænker du?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2014 af Stats

Et utroligt god debat. Dine tanker er ligesom mine.

Men det der er problemet i dag, er... Jeg går på HHX, og som en del af min pointe, vil jeg først lige præsentere hvor min afsætningslære(afsætning = viden om hvordan du skal optimere salget), som oven i købet er min markedskommunikationslære (markedskommunikation = promotion).

Hun fik engang en brochure stukket i hånden, som et led i, at få flere til at tage HHx. På brochuren var der en billed med 2 studenter huer. Det så rigtigt pænt og elegant ud.

Hendes kommentar var, at det ikke afspejlede målgruppens behov.. Behovet var ikke selvrealisering, med dermed et behov for socialisering. Derfor mente hun, at man skulle promovere skolen, igennem fester, gruppe arbejde, osv. som indikere at man har det selskabeligt.

Man kan se det på to synsvinkler.
1: Den økonomiske(mikro) vinkel
2: Den økonomiske(makro) vinkel

Hvad jeg mener med 1 er, at skolen tjener penge for hver der kommer ud med en studenter hue.
Hvad jeg mener med 2 er, at på længere sigt, kan (den forkerte promotion), medføre at regeringens hensigt med uddannelsen bliver spildt, da (nogen) elever ikke formår at komme videre.

Jeg ser det præcis som dig! Man er der for at lære, og ikke for at finde venskab.! Viden i første række, og venskab i anden række. That's it!

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Det kommer meget an på, hvem man er. Jeg føler mig utilpas i et miljø, der er socialt dårligt. Nogle er mere tolerante over for ikke at have nogle gode venner i sin omgangskreds (fx på gymnasiet). 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2014 af nz5

Jeg er i hvert fald enig. 

Man går på gymnasiet for at studere de 3 år; det er selvfølgelig altid bonus, at få nogle nye "venner" men hvis man tror, at dét er meningen med gymnasielivet, er man nok gået forkert. At gå på gymnasiet og samtidig få skabt sig et nogenlunde overskueligt forhold til sine klassekammerater, er i sig selv en fin tanke. Mere behøves der ikke. Læs og arbejd for dine karakterer! De vil gavne i sidste ende, det lover jeg.

For tro mig, efter de 3 år.. Kommer alle videre! 


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Der er jo en kæmpe mening med at få nogle gode venner og en god tid på gymnasiet. Det handler om at have det godt. Vi er mennesker og ikke maskiner. Man skal klart finde en balance mellem socialt og fagligt på gymnasiet.

Svar #5
22. august 2014 af snylt (Slettet)

Der er en forskel. At have venner skal ikke vægtes mere end undervisningen.


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Næ, det skal vægtes lige meget efter min mening. Det er igen op til en selv, hvad man synes. 


Svar #7
22. august 2014 af snylt (Slettet)

Ja, det er op til en selv. Det har du ret i.

Vi tvinger jo ikke folk :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. august 2014 af Savior123 (Slettet)

#7 Som #6 siger så synes jeg at det er ligeså vigtigt at være social. Hvis man fx. vil læse medicin, så vil det ikke nytte noget, at man har i de 3 år har holdt afstand fra folket omkring én. Jeg er SLET ikke typen der kan lide at feste, og har aldrig været med til en fest med vennerne. Men det betyder ikke at jeg ikke er social. Du kan sagtens være faglig stærk simultan social. Mht "Dem der føler sig udenfor socialt, skal ikke give op" så synes jeg at man bør "lære" at være social. 

Min lærer fra 8- og 9. klasse fortalte mig hele tiden, at jeg ikke var social nok, og efter det udviklede jeg mig til den sociale samt den faglig stærke dreng. Som sagt så stod jeg i samme situation som dig, og jeg fortalte mig selv at skolen og gymnasiet var langt vigtigere end det sociale... 

BTW mener nok også at de fleste lærer på gymnasiet vægter på om man kan samarbejde og er social.


Svar #9
22. august 2014 af snylt (Slettet)

#8

Du har ret i, at man kan være social uden at tage til fester, men tænker du på efter eller når man er i skole?

For mig, så kan det at være socialt også være, at man snakker sammen og har det sjovt i skolen.


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. august 2014 af Savior123 (Slettet)

#9 Ja tænker også at være social i skolen/gymnasiet. Jamen så er du vel social, hvis du snakker med venner og har det sjovt. Tænker lidt at det er ligemeget hvad man laver efter skolen. Det er vel op til en selv. Personligt er jeg ikke vild med at være "social" efter skolen, men hellere studere og være sammen med familien.


Svar #11
22. august 2014 af snylt (Slettet)

Helt enig.

Spørgsmålet er så: Hvornår bliver folk egentlig modne i gymnasiet?


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. august 2014 af LarsJensen0 (Slettet)

#11,

det komme an på så meget. Langt de fleste jeg kender (og har kendt) blev ikke modne i gymnasiet, det skete først nogle år senere. Kig bare på hvordan de fleste 'aber' sig på rus-ture på universitetet.

Man bør vægte valget af uddannelse ud fra faglige kriterier. Om man er 'social' er meget mere om man deltager i diverse gym-fester, holder sig alene i skolen, osv. Det tager kun tre år af ens liv at gå i gymnasiet, resten tager meget mere.

I øvrigt, til dem er af jer som er over 25; Hvor tit møder i en som i gik i gymnasiet med?


Svar #13
23. august 2014 af snylt (Slettet)

#12

Du har selvfølgelig ret. Jeg tænker også på, at man skal definere, hvad ordet "moden" egentlig betyder. Er det, at man egentlig forstår, at man skal tage skolen seriøst? Ikke "abe" sig rundt (i skolen og udenfor skolen), eller,  noget helt tredje?

Og du har ret i, at det er kun tre "simple" år af ens liv. Mere vægt behøver man ikke lægge i det.


Svar #14
27. juni 2015 af snylt (Slettet)

En vigtig debat.


Skriv et svar til: Det sociale ikke gymnasiet er ikke så vigtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.