Matematik

Hvordan ser jeg om postulatet "jo rigere man er jo flere biler har man er sandt?

26. august 2014 af Ukendt81 (Slettet) - Niveau: C-niveau


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2014 af peter lind

Skal det ikke sammenlignes med antal, der kun har en eller ingen  bil ?

Lav et stolpediagram.


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. august 2014 af hesch (Slettet)

Jeg vil mene, at man først og fremmest skal finde antallet, der fx tjener mellem 0-99999, altså adder antal, der har ingen bil, 1 bil, 2 eller flere.

Omregn herefter de tre kolonner til højre, til procent af dette. Det giver et bedre overblik.


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. august 2014 af SuneChr

For hver indkomstgruppe tælles alle personer, med eller uden bil, sammen.
Man laver nu en procentuel fordeling af de tre muligheder, 0, 1 eller ≥ 2 biler, for denne indkomstgruppe.
Dette gentages for alle indkomstgrupper.
Man kan nu sammenligne procentfordelingerne og se, om påstanden kan bære.


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. august 2014 af Stats

0-99.999 kr. Samlet: 81490 + 10824 + 937 = 93.251...
% der ikke ejer en bil: (81.490/93.251) * 100 = 87,39%
% der har 1 bil: (10.824/93.251) * 100 = 11,61%
%  der har 2 eller flere: (937/93.251) * 100 = 1,00%

200.000-299.999 kr. Samlet: 203.196 + 213.172 + 13.490 = 429.858
% der ikke ejer en bil: (203.196/429.858) * 100 = 47,27%
% der har 1 bil: (213.172/429.858) * 100 = 49,59%
%  der har 2 eller flere: (13.490/429.858) * 100 = 3,14%

400000 - kr. Samlet: 536.717 + 1.207.602 + 290.374 = 2.034.693
% der ikke ejer en bil: (536.717/2.034.693) * 100 = 26,38%
% der har 1 bil: (1.207.602/2.034.693) * 100 = 59,35%
%  der har 2 eller flere: (290.374/2.034.693) * 100 = 14,27%

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2014 af SuneChr

Det kan være svært at få et samlet overblik ved kun at betragte nøgne tal. Et søjlediagram giver et glimrende visuelt indtryk, hvis man forstår at læse statistik med en vis kritisk tilgang. Med en beregning foretaget i henhold til # 3 ser det sådan ud, så nu kan du selv bedømme, om der er en sammenhæng mellem indkomst og vognpark.
SP 2708140144.PNG

Vedhæftet fil:SP 2708140144.PNG

Skriv et svar til: Hvordan ser jeg om postulatet "jo rigere man er jo flere biler har man er sandt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.