Matematik

Andengradsligninger - Gang parenteserne ud og reducer

30. august 2014 af bertel98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey!

Hvordan er det nu lige jeg ganger parenteserne ud og reducerer i en andengradsligning?

I mit tilfælde:

(-4-a)(-4+a)


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. august 2014 af LeonhardEuler

Dette har intet med en andengradsligning at gøre - nærmere et udtryk med en højeste potens på 2.

Benyt tredje kvadratsætning.

 (p + q)(p - q) = p2 - q2 

 (-4 + a)(-4 - a) = ...


Svar #2
30. august 2014 af bertel98 (Slettet)

(-4²)-a² ?

Brugbart svar (2)

Svar #3
30. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ikke helt.

(-4)2 - a2 .


Svar #4
30. august 2014 af bertel98 (Slettet)

Aha. Takker!
Næste er som følgende:
(-2-3a)(-2+3a)
=
(-2)²-3a²
Eller
(-2)²-a² ?
Og hvad vil mellemregningerne være?

Brugbart svar (2)

Svar #5
30. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den første mellemregning er så

        (-2-3a)(-2+3a) = (-2)2 - (3a)2 = ...


Skriv et svar til: Andengradsligninger - Gang parenteserne ud og reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.