Matematik
Differentiere eller integrere?
f(x)=x2+1
g(x)=-x2-2x+5
Graferne for f og g afgrænser et område.
Bestem arealet af det område, der afgrænses af graferne for f og g.
Skal jeg differentiere eller integrere eller hvad skal jeg?
Jeg har i øvrigt fået x=-2 og x=1
Svar #2
02. september 2014 af Andersen11 (Slettet)
Bestem først x-grænserne for det afgrænsede område ved at løse ligningen f(x) = g(x). Det ser ud til, at du har bestemt dem allerede. Beregn så arealet ved at beregne integralet
A = -2∫1 |f(x) - g(x)| dx
Svar #3
02. september 2014 af Andersen11 (Slettet)
Da g(x) ≥ f(x) for -2 ≤ x ≤ 1 , beregnes arealet derfor som
A = -2∫1 (g(x) - f(x)) dx .
Skriv et svar til: Differentiere eller integrere?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
