Matematik

Potens funktion

03. september 2014 af SofiaLassen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med denne opgave, der driller lidt
Der er tale om en potensfunktion med funktionen: f(x) = 0.003596*x^(0.76693)

b) Bestem kraftpåvirkningen i korsbåndet, når knæet bøjes med en vinkel på 45 grader.

Vil meget gerne have forklaring, da jeg har fundet opgave og svar herinde, men jeg forstår ikke, hvordan man er kommet frem til det ..

(Har vedhæftet opgaven)

Vedhæftet fil: opgave8.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2014 af mathon

b)     

                      f(45)=b\cdot 45^a


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2014 af mathon

c)
     benyt

                       1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a


Svar #3
03. september 2014 af SofiaLassen (Slettet)

Tusind tak, Mathon!
Det vil altså sige, a b) = 0.06663077485

i c) Hvad mener du med r?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2014 af mathon

    r er vækstraten

                                a =1+rx


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2014 af mathon

          du har

                             f((1+r_x)\cdot x)=b\cdot ((1+r_x)\cdot x)^a=(1+r_x)^a\cdot \left (b\cdot x^a \right )=(1+r_x)^a\cdot f(x)

hvoraf når    x_2=(1+r_x)\cdot x_1

                         \frac{f(x_2)}{f(x_1)}=(1+r_x)^a

som når   f(x_2)=(1+r_y)\cdot f(x_1)
giver
                           (1+r_y)=(1+r_x)^a

                            F_y=F_{_{x}}^{\, \, \, a}

  


Skriv et svar til: Potens funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.