Matematik

hvor stor bliver radius ? har brug for lidt hjælp..

06. september 2014 af LivaAaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er lidt i tvivl om jeg har løst opgaven rigtigt.. Opgaven lyder sådan her: 

Volumen af en cylinder beregnes ved denne formel: V=pi*r^2*h hvor r er radius og h højden af cylinderen.

Et firma ønsker at producere en vandbeholder, der kan indeholde 1,2 vand. Vandbeholderen skal være cylinderformet.

a.  Hvis firmaet i stedet beslutter at vandbeholderen skal være 1,7m høj, hvor stor bliver radius så

_______________________________________________________________________________

Jeg har løst opgaven sådan her: 

1,2=3,14*r^2*1,7

1,2 = 5,34 * r^2

\frac{1,2}{5,34} = r^2

\sqrt{\frac{1,2}{5,34}} = r

r = 0,48

Er det korrekt, eller har jeg lavet en fejl ?  

venlig hilsen

Liva. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2014 af Therk

Det er korrekt.

Når du bruger TeX-editoren, så skriv evt. krøllede parenteser omkring dine kommaer, dvs.

\verb| r = 0{,}48 |.

Så kommer der ikke det fjollede mellemrum.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2014 af SuneChr

# 0
Der er ingen fejl, i det du har lavet, som også # 1 skriver.
Men det er nu altid en god idé at undlade mellemregning og gå direkte til formlen:

\textup{r}=\sqrt{\frac{\textup{V}}{\pi \cdot \textup{h}}}
Der er ingen grund til, med mindre det står i opgaveteksten, at sætte π til 3,14
En meget mere nøjagtig værdi af π er jo indbygget i regneapparatet.
Da vil r = 0,474 m  svarende til en cylinderhøjde 1,7 m og et rumindhold på 1,2 m3

# 1  Det var da et ekstra tip til LaTeX. Tak for det.


Svar #3
06. september 2014 af LivaAaa (Slettet)

Mange tak for jeres svar :-) 


Skriv et svar til: hvor stor bliver radius ? har brug for lidt hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.