Matematik

Moms! har glemt noget

07. september 2014 af Whatisthiss - Niveau: 8. klasse

Hejsa. Har glemt hvorfor det lige er, at når man skal lægge moms til at man kan gange med 1,25 og ikke 25% og det samme når man skal trække moms fra, altså i stedet for at divider med 25% så med 0,8? en som har en forklaring på hvorfor man også kan det?? ;D


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af mathon

          Pmed moms = Puden moms·1,25

          Puden moms = Pmed moms / 1,25 = Pmed moms · (1/1,25) = Pmed moms · 0,80

..............
            \tfrac{1}{1,25}=\tfrac{4}{5}=\tfrac{8}{10}=0,80
   


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2014 af hesch (Slettet)

25% = 25/100 = 0,25

Momsen til beløbet x kr. er derfor x * 0,25.

Beløbet uden moms = x * 1,00

Beløbet med moms = x * ( 0,25 + 1,00 ) = x * 1,25.

------------------------------------------------------------------------------

Beløb med moms = x * 1,25 = 125% af beløb uden moms.

Beløb uden moms = Beløb med moms / 1,25, fordi  125% / 1,25 = 100%

1/ 1,25 = 0,8   så det kan også beregnes:

Beløb uden moms = Beløb med moms * 0,8


Skriv et svar til: Moms! har glemt noget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.