Kemi
Sphaleritsstruktur og udregning af korteste afstand mellem to atomer?
10. september 2014 af
Sangi (Slettet)
-
Niveau: A-niveau
Hvad er sphalerit strukturs opbygning??
Hvordan udregner man den korteste afstand mellem to atomer når enhedacellens kantlængde er 5,65 Å?
Hvordan udregner man den korteste afstand mellem to atomer når enhedacellens kantlængde er 5,65 Å?
Svar #2
10. september 2014 af Heptan
Den korteste afstand mellem to atomer er 0, dvs. hvor de rører hinanden.
Afstanden mellem atomkernerne for dette tilfælde kan beregnes ved pythagoras:
Hvis x er fladediagonalen, er afstanden mellem atomkernerne ½x.
x^2 = 2 a^2
x^2 = 2 (5,65)^2
x = sqrt(2) * 5,65
Heraf:
½x = ½ sqrt(2) * 5,65
Skriv et svar til: Sphaleritsstruktur og udregning af korteste afstand mellem to atomer?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

