Matematik

eksponentiel funktion

10. september 2014 af SolSmil (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal bestemme grundtallet i nogle eksponentielle funktioner, som jeg også har facit på. Det står under grafen (jf. vedhæftet fil). Jeg kan bare ikke helt gennemskue, hvordan man gør det. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2014 af Heptan

Hvilken fil?


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. september 2014 af PeterValberg

#0

Du kan eventuelt se om hjælpen gemmer sig i én af disse videoer
om eksponentielle funktioner (fra FriViden.dk)

[ LINK ] 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2014 af mathon

Generelt
                               y=b\cdot a^x

                               a=\left ( \frac{y}{b} \right )^{\frac{1}{x}}

                              


Svar #4
11. september 2014 af SolSmil (Slettet)

Så i mit tilfælde er b= 1 og x og y er bare to tilfældige koordinater så, fx x=1 og y= 2 for rød


Svar #5
11. september 2014 af SolSmil (Slettet)

#3: hvordan isolerer du a i formlen. Jeg tænkte på om du evt. du kunne vise mig mellemregningerne? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. september 2014 af Heptan

#5


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.