Kemi

Hjælp til kemi opgaver... igen :(

11. september 2014 af Bobbyhans (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej igen.. Jeg har svært ved at lave diss tre opgaver. Håber der er nogen derude som kan hjælpe. 
Jeg har vedhæftet et dokument der er behjælpelig med opgaverne. Tak :)

f) Bestem renheden af ibuprofen i masseprocent.

g) Vis, at pKS for ibuprofen er 5,7. (Benyt eventuelt svarark).

h) Beregn pH i opløsningen af ibuprofen før titrering.

Vedhæftet fil: molekyler oleocanthal.docx

Brugbart svar (3)

Svar #1
11. september 2014 af Heptan

f)

Ækvivalenspunktet aflæses ved 22,5 mL

Stofmængden af anvendt titrator er

n=0,1M \cdot22,5\cdot10^-^3L=2,25\cdot10^-^3mol

Såfremt ibuprofen og titrator har reageret i forholdet 1:1 er massen af ibuprofen:

m=2,25\cdot10^-^3mol\cdot206,29g/mol=0,4641525g

Renheden er m/0,500g * 100 % = ....


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. september 2014 af Heptan

g)

pKs aflæses på y-aksen halvvejs hen ad x-aksen til ækvivalenspunktet (altså halvvejs til 22,5 mL)


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2014 af Heptan

h)

Beregn koncentrationen af ibuprofen i prøven (c=n/V hvor n er i #1 og V er 25,0 mL).

Benyt formlen for svage syrer, idet du kender pKs


Svar #4
12. september 2014 af Bobbyhans (Slettet)

#1

f)

Ækvivalenspunktet aflæses ved 22,5 mL

Stofmængden af anvendt titrator er

n=0,1M \cdot22,5\cdot10^-^3L=2,25\cdot10^-^3mol

Såfremt ibuprofen og titrator har reageret i forholdet 1:1 er massen af ibuprofen:

m=2,25\cdot10^-^3mol\cdot206,29g/mol=0,4641525g

Renheden er m/0,500g * 100 % = ....

#2

g)

pKs aflæses på y-aksen halvvejs hen ad x-aksen til ækvivalenspunktet (altså halvvejs til 22,5 mL)

#3

h)

Beregn koncentrationen af ibuprofen i prøven (c=n/V hvor n er i #1 og V er 25,0 mL).

Benyt formlen for svage syrer, idet du kender pKs

Tusind tak for din hjælp Heptan!! :D 


Svar #5
12. september 2014 af Bobbyhans (Slettet)

#3

h)

Beregn koncentrationen af ibuprofen i prøven (c=n/V hvor n er i #1 og V er 25,0 mL).

Benyt formlen for svage syrer, idet du kender pKs

Hej Heptan. 

Jeg har prøvet at beregne opgave h men det går helt galt, da jeg har fået c (koncentrationen)  til 4,00 mL og pH (formlen for svage syre) til 10,6 ... tror ikke det kan passe at pH er 10,6 


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. september 2014 af Heptan

Koncentrationen (som måles i mol / L) er

c=n/V=2,25\cdot10^-^3mol/(25\cdot10^-^3L)=0,09 mol/L

pH=1/2(pK_s-log(c_s))=1/2(5,7-log(0,09))=3,37


Skriv et svar til: Hjælp til kemi opgaver... igen :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.