Matematik

Løs ligninger

14. september 2014 af malthej (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan, hjælpe med at løse disse ligninger? 

Har vedhæftet et billede.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2014 af peter lind

1) gang ligningen med x  det samme med opgave 3 og 6

 2) Gang ligningen med x2*(x-2)

4.og 5  Gang ligningen med x2


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. september 2014 af mette48 (Slettet)

generelt for ligningerne     

Tag forbehold for at nævnerne bliver 0         

Gang alle led i ligningen med fællesnævneren for brøkerne

Forkort brøkerne, så er der ikke nogle brøker mere

Så vidt jeg kan se skal du bruge løsningsformelen for er andengradsligning til at løse nogle af opgaverne, men det er for småt til at jeg kan læse ligningerne


Svar #3
14. september 2014 af malthej (Slettet)


Svar #4
14. september 2014 af malthej (Slettet)

Kan jeg ikke få vist eksempler med de første tre opgaver med mellemregninger? Så jeg kan bygge videre på eksemplerne i de resterende opgaver.


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

1) Gang ligningen med x:

        1 + 2x2 = 3x , x ≠ 0 ,  saml alle led på venstre side

        2x2 - 3x + 1 = 0 , x ≠ 0 , løs nu 2.-gradsligningen (beregn diskriminant og benyt rodformel).


Svar #6
15. september 2014 af malthej (Slettet)

Er det 2) Du har vist?


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

2) Gang ligningen med x2·(x-2) , x ≠ 0 , x ≠ 2:

        12(x-2) - 16x2 = 0  , gang ud træk sammen

        12x - 24 - 16x2 = 0 , simplificer

        4x2 -3x + 6 = 0, løs nu 2.-gradsligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Med 1) er det angivet, at det er ligning 1) det drejer sig om.


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

3) Gang ligningen med x , x ≠ 0:

         x2 = 3x + 70 , saml leddene på venstre side

        x2 - 3x -70 = 0 , løs nu 2.-gradsligningen.


Svar #10
15. september 2014 af malthej (Slettet)

I 2) 

2. gradsligningen.. Hvordan kommer jeg videre derfra?

4x^2-3x+6=0
(4x+3x)^2=0

4x-4+3x^2=0-4

3x^2=-4


Brugbart svar (1)

Svar #11
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Beregn ligningens diskriminant d = b2 - 4ac . Hvis d ≥ 0 er der reelle løsninger. Hvis d < 0 , er der ingen reelle løsninger.


Svar #12
15. september 2014 af malthej (Slettet)

Hvordan skal jeg skrive det op? i selve udregningen?


Brugbart svar (1)

Svar #13
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Beregn diskriminanten for 2.-gradsligningen

        4x2 -3x + 6 = 0

Aflæs koefficienterne a, b og c og beregn d = b2 - 4ac .


Svar #14
15. september 2014 af malthej (Slettet)

2. gradsligningen i opgave 3) kan jeg ikke få til passe


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Prøv at vise dine resultater.


Svar #16
15. september 2014 af malthej (Slettet)

x^2-3x-70=0

(x-3x)^2-70=0

-3x=-x

Har ikke udregninger med, da jeg har slettet det hele fra mit hæfte.


Brugbart svar (1)

Svar #17
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Du skal beregne ligningens diskriminant. Repeter hvordan man løser 2.-gradsligninger.

        x2 - 3x - 70 = 0

        d = b2 - 4ac = (-3)2 - 4·3·(-70) = ....

        x = (-b ±√d) / (2a) , d ≥ 0 .


Svar #18
15. september 2014 af malthej (Slettet)

Kan man ikke bruge kvardratsætninger, er nemlig den metode jeg anvender. 


Brugbart svar (1)

Svar #19
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Jo, det kan man godt, men de skal jo så benyttes korrekt. I ligningen

        x2 - 3x - 70 = 0

kvadratkompletterer man så x2 - 3x til kvadratet på en toleddet størrelse.


Svar #20
15. september 2014 af malthej (Slettet)

Kan du ikke vise mig det detaljeret?


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.