Matematik

Opsætning af ligning via en tekst

15. september 2014 af RasmusEu (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej.

Hvordan sætter jeg en ligning op, via en tekstopgave med information givet.

For eksempel: "To legemer har tilsammen en masse på 200 kg. Det ene legeme har en masse, der er 16 kg større end det andet. Bestem de to legemers masse."

Jeg kunne selfølgelig godt udregne det uden en ligning opsætning, men det er ikke meningen.

Tak! (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Lad x være det ene legeme og lad y være det andet legeme.

To legemer har tilsammen en masse på 200kg kan udtrykkes som x+y=200.

Det ene legeme, lad os sige x, har en masse, der er 16 kg større end det andet kan udtrykkes som x=16y.

Løs de to ligninger med to ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Kald de to legemers masser x og y . At de to legemer tilsammen har en masse på 200 kg udtrykkes ved ligningen

        x + y = 200

At det ene legeme har en masse, der er 16 kg større end det andet legemes masse kan udtrykkes ved ligningen

        x = y + 16

Vi har nu et ligningssystem med to ligninger i de to ubekendte x og y, som vi så kan løse. Det bliver specielt simpelt, hvis vi skriver ligningerne

        x + y = 200
        x - y = 16

Læg de to ligninger sammen, hvorved man får en ligning i x alene. Når x er bestemt, indsættes værdien af x i en af de oprindelige ligninger, og y bestemmes.


Svar #3
15. september 2014 af RasmusEu (Slettet)

Tak! (:

Skriv et svar til: Opsætning af ligning via en tekst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.