Matematik

kapitalfremskrivning - Ubekendt N

15. september 2014 af idaoline01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen. 
Er der nogen som kan fortælle mig hvordan man udregner N når det er ubekendt.
Spørgsmålet er således:
En anden person indsætter 23000 kr ind på en konto i en bank med en fast årlig rente på 2,3. Efter et antal år står der 26968,50 kr på kontoen. 

Hvor mange år har beløbet stået på kontoen siden de 23000 belv sat ind? 
F.eks. skal jeg udregne dette. 2696850/2300=(1+0,023) opløftet i N.

Jeg kender jo ikke N(ANTAL TERMINER), så hvad indtaster man på lommeregneren? Undskyld hvis jeg spørger dumt, jeg er ny til det her. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man isolerer n i renteformlen

        Kn = K0 · (1+r)n

ved at isolere (1+r)n :

        (1+r)n = Kn / K0

og så tage log() på hver side

        n = log(Kn/K0) / log(1+r)

Se også svaret i din anden tråd.


Skriv et svar til: kapitalfremskrivning - Ubekendt N

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.