Matematik

Navn på funktion, og nulpunkt?

15. september 2014 af danborg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Hvad kalder man en funktion bestående af en brøk? Vi har lineære funktioner, polynomier, eksponentielle, etc, men hvad med en brøk?

Herudover; hvis jeg skal vise, at brøkfunktionen har nulpunkter (dvs. ikke nødvendigvis finde dem), og den eksempelvis ser ud som

\frac{5x^2 + 2x+2}{(-4x+4x)^2}

Ville det så være "rigtigt" at sige, at da nævneren ikke bliver negativ for nogen x, mens tællere kun bliver negativ for .... x i intervallet ]uendelig, 0[, så er funktionen altid positiv for positive værdier af x (og x = 0), og at vores nulpunkter må ligge til venstre for 0, hvis de esksisterer? 


Svar #1
15. september 2014 af danborg (Slettet)

Skulle være -4x^2 + 4x i nævnerens parentes. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen kaldes en rational funktion. Den er en brøk, hvor tæller og nævner er polynomier.

Nævneren er lig med 0 for x = 0 og for x = 1. Tælleren er positiv for alle reelle x.


Svar #3
15. september 2014 af danborg (Slettet)

Hej. Men kan vi deducere, at den for x > 0 er enten positiv eller ikke-defineret? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Som nævnt er tælleren positiv for alle reelle x, og nævneren er 0 for x = 0 og for x = 1 og ellers positiv. Hvor funktionen er defineret, er den positiv.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2014 af SuneChr

nævner    tæller     den rationale funktion
    +             +                     +
    +             -                      -
    -             +                      -
    -             -                      +
   ±             0                      0


Skriv et svar til: Navn på funktion, og nulpunkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.