Kemi

Reaktioner

19. september 2014 af jens12234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, håber der er nogle som vil hjælpe mig med denne kemi opgave!

Sennepsgas kan fremstilles via Depretz-syntesen ud fra ethen og svovldichlorid 

SCI_2 + 2CH_2CH_2 --> Cl - CH_2CH_2 - S - CH_2CH_2 - Cl

22,75g svovldichlorid reageres med 11,11g ethen 

1) Hvor mange gram sennepgas kan der maksimalt dannes? 

Da reaktionen er færdig haves 29,60 sennepsgas 

2) Beregn udbyttet i procent af det teoretisk mulige 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2014 af mathon

                   
                                                  SCl2      +      2 C2H4     --->     C4H8SCl2
ækvivalente mængder             1 mol              2 mol                    1 mol
                                              102,971 g        56,108 g            159,079 g
aktuelle mængder                   22,75 g           11,11 g

                            \frac{22,75}{102,971}\approx 0,22               \frac{11,11}{56,108}\approx 0,20

hvoraf ses, at C2H4 er den begrænsende faktor

hvorfor beregningen af det maksimalt mulig antal g C4H8SCl2
er
                                     \left (\frac{11,11}{56,108} \right )\cdot (159,079\; g)=31,471 \; g
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2014 af khol (Slettet)

SCI2 + 2CH2CH2 → Cl-CH2CH2-S-CH2CH2-Cl

1)

Molvægten for SCl2: 32,06 + 2 x 35,45 = 102,96 g/mol

Molvægten for CH2CH2: 2 x 12,01 + 4 x 1,01 = 28,06 g/mol

22,75 g / 102,96 g/mol = 0,22 mol (SCl2)

11,11 g / 28,06 g/mol = 0,4 mol (ethen)

De der ifølge reaktionskemaet skal to dele ethen til en del SCl2 bliver ethen den begrænsende faktor og der kan derfor dannes 0,4 mol / 2 = 0,2 mol sennepsgas

Molvægt for sennepsgas: 102,96 + 2 x 28,06 = 159,08 g/mol

Ved 100 % udbytte fås: 0,2 mol x 159,08 g/mol = 31,82 g sennepsgas

2) Prøv selv

    


Svar #3
19. september 2014 af jens12234 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :) Jeg tror godt jeg kan finde ud af 2) nu!


Skriv et svar til: Reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.