Matematik

Vektore i planen HJÆLP!!!!!!>&

21. september 2014 af salima2300 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har siddet med denne opgave i nu 3 timer og kan virkelig ikke finde ud af det. 

Linjen l er give ved ligningen y=ax-3 hvor a er et reelt tal, og linjen m = 2y-4x=1

l : y=ax-3
m : 2y-4x=1 ⇔ 2y=1+4x ⇔ y= 1+4x / 2

a) Bestem a således at linjen l indeholder P(1,2)

y=ax-3 ⇔ 2=a*1-3 ⇔ 2+3 = a*1 ⇔ 5 = a


b) Bestem a således at linjerne l og m er ortogonale ?

Forstaar ikke hvad jeg skal i opgave b) 

Paa forhaand tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2014 af mathon

i 2D

           Produktet af to ortogonale linjers hældnings hældningstal er altid -1


                 l:     y = ax - 3
                 m:   y = 2x + (1/2)


Svar #2
21. september 2014 af salima2300 (Slettet)

hvad er det praecis jeg skal goere for er helt blank... vil det sige at baade m og l skal give -1?

kan du ikke give et eks.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2014 af PeterValberg

l:     y = ax - 3
m:   y = 2x + (1/2)

produktet af linjernes hældnngskoefficienter er lig med -1,
hvis linjerne er orthogonale, så derfor:

a·2 = -1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
21. september 2014 af salima2300 (Slettet)

Super tak for hjaelpen


Skriv et svar til: Vektore i planen HJÆLP!!!!!!>&

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.