Matematik

Ekspoentiel funktion

24. september 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for en ekspoentiel funktion har fordoblingskonstanten 4. Hvis grafen for funktionen går igennem (2,1) går den også igennem punkterne (x,2), (10,y) og (x,1/2)

Hvad er x og y i disse sammen hænge? er det således (4,2), (10,5) og (1,1/2) ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Fordoblingskonstanten er 4, dvs

        f(x+4) = 2 · f(x)

for alle x

Da f(2) = 1, er derfor f(2+4) = 1·2 , f(2+4+4) = 1·2·2 , f(2-4) = 1/2 .

      


Svar #2
24. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Forstår ikke helt hvad du mener??? 


Svar #3
24. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Altså hvor ved du fra at f(2)=1? 


Svar #4
24. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Når ups, det står i opgaven! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det står i opgaven.


Svar #6
24. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Har forstået det nu! tak!


Skriv et svar til: Ekspoentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.