Matematik

Begyndelses-og slutværdi

25. september 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1

Den procentvise ændring er -14, dvs. et fald på 14 %

Slutværdien er 644

Hvad er startværdien?

r=-14%=-14/100=-0,14

F=1+(-0,14)=0,86

86% svarer til 644

100% er 644/86*100=749

Startværdien er 749

Opgave 2

begyndelsesværdien er 57

Slutværdien er 42

Hvad er den procentvise ændring?

(S/b-1)*100%

(42/57-1)*100%=-26,32%

Der er et fald på 26,32%

(3)

Begyndelsesværdien er 60

Slutværdien er 75

(s/b-1)*100%

(75/60-1)*100%=25%

Har jeg forstået det korrekt. Har nemlig plejet at lave lidt fejl i det

Tusind tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du kan altid selv kontrollere dine udregninger ved så at beregne den procentvise ændring ud fra den fundne startværdi og slutværdien.


Skriv et svar til: Begyndelses-og slutværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.