Matematik

Opstilling af ligning

25. september 2014 af lillewinnie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis man trækker 24 fra et tal, får man samme resultat, som hvis man trækker tallet fra 100. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2014 af Drunkmunky (Slettet)

x-24=100-x for et tal x


Svar #2
25. september 2014 af lillewinnie (Slettet)

Det var også det jeg selv fik. Men når jeg så regner ligningen ud, synes jeg ikke det passer sammen... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du får så, at x-24=100-x er det samme som x+x=100+24, som er det samme som 2x=124, som er det samme som x=62.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2014 af 123434 (Slettet)

x-24=100-x

x-24+24=100-x+24

x=124-x

x+x=124-x+x

2x=124

2x/2=124/2

x=62


Skriv et svar til: Opstilling af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.