Matematik

Sæt fælles faktorer i følgende udtryk

29. september 2014 af Paradoks (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder: Sæt fælles faktorer uden for parentes i følgende udtryk

k= 30x+15y-5z

m=18a-24b+12c

p=3a2+12ab-9ac

q=4x2+16xy-20xz

Er der nogle der kan forklare, hvordan man kan regne dem ud? 
Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

k = 30x + 15y - 5z = 5(6x +3y - z)

Tilsvarende med de andre.


Svar #2
29. september 2014 af Paradoks (Slettet)

Kunne også være rart hvis du lige kunne forklare:

opgaven: benyt kvadratsætninger til at omskrive nedenstående udtryk

12) 16a2-1
15) 1x2+1+x
      4

7) x2+y2+2xy


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Benyt

(a+b) · (a-b) = a2 - b2

(a ± b)2 = a2 + b2 ± 2ab


Skriv et svar til: Sæt fælles faktorer i følgende udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.