Matematik

Definitionsmængde ved funktioner af flere variable.™∞

03. oktober 2014 af Mixzo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har en funktion, (ses på billedet), og jeg har fundet definitionsmængden for denne.

Er dette og er skrivemåden korrekt?

Jeg er i tvivl om der skal stå "f(x,y)" i stedet for "(x,y)" ved "(x,y) tilhørende R2

Jeg er også i tvivl om der skal være en "slut" turborgklamme, hvor jeg med tuborgklammer mener "{ }".
Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2014 af peter lind

Den del er rigtig. Derimod kan jeg ikke se fornuften i v (x≠0)


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er korrekt at skrive   (x,y) ∈ R2 . Man har

        Df = { (x,y) ∈ R2 | 4xy - 3y2 ≥ 0 }

            = { (x,y) ∈ R2 |  y · (4x - 3y) ≥ 0 }

            = { (x,y) ∈ R2 | ( y ≥ 0 ∧ (4x - 3y) ≥ 0 ) ∨ ( y ≤ 0 ∧ (4x - 3y) ≤ 0 ) }

            = { (x,y) ∈ R2 | ( y ≥ 0 ∧ y ≤ (4/3)x ) ∨ ( y ≤ 0 ∧ y ≥ (4/3)x ) }


Svar #3
03. oktober 2014 af Mixzo (Slettet)

Okay, mange tak begge to!

Hvorfor er det man ikke skriver (x≠0) ?
Hvis man indsætter x=0 i ligningen får man jo 0 ≥ 3*y2 hvilket vel kun kan lade sig gøre for y = 0, men for alle andre værdier vil uligheden ikke gå op? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt, men den situation er indholdt i ulighederne

        ( y ≥ 0 ∧ y ≤ (4/3)x ) ∨ ( y ≤ 0 ∧ y ≥ (4/3)x )


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. oktober 2014 af peter lind

#3   der står eller x≠0. Det vil sige at uafhængig af y vil udtrykket kunne bruges hvis bare x≠0 og det passer jo ikke


Svar #6
03. oktober 2014 af Mixzo (Slettet)

#4 Arg ja! Det så jeg godt lige efter, at jeg havde skrevet det!

#5 Det kan jeg godt se nu! :)

Tak begge to!


Skriv et svar til: Definitionsmængde ved funktioner af flere variable.™∞

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.