Matematik

Funktioner

07. oktober 2014 af okayholy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der er en opgave som jeg ikke kan finde ud af, nogle der vil hjælpe?

Opgaven lyder sådan her:

Kugler med samme form og vægt kommes i en dåse.. Den samlede vægt af 
dåse og kugler er en funktion af antallet af kugler i dåsen givet ved
 f (x) = 10x + 200
hvor f (x) er den samlede vægt, og x er antallet af kugler i dåsen.
a) Gør rede for, hvad konstanterne i forskriften for funktionen f fortæller om 
dåsen og kuglerne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at forklare, hvad f(0) står for, og hvad f(1) - f(0) står for. Udtryk f(0) og f(1) - f(0) ved konstanterne i den lineære forskrift.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2014 af mathon

Når antal kugler er x:

                      kuglevægt         dåsevægt       samlet vægt
                           10                    200
                          x · 10       +       200         =      10x + 200


Svar #3
07. oktober 2014 af okayholy (Slettet)

#1 Daquf?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2014 af Heptan

Konstanten 200 fortæller, hvad vægten af dåsen er, når der er x = 0 kugler i dåsen.

Konstanten 10 fortæller, at hvert x bidrager med en vægt på 10


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

f(0) er vægten af dåse plus kugler, når der er 0 kugler i dåsen, dvs. vægten af dåsen alene.

f(1) er vægten af dåse plus kugler, når der er 1 kugle i dåsen, dvs vægten af 1 kugle plus dåsen.

Derfor er f(1) - f(0) vægten af 1 kugle alene.

Man har nu:

        f(0) = 0·10 + 200 = 200 = vægten af dåsen.

        f(1) - f(0) = 1·10 + 200 - 200 = 10 = vægten af 1 kugle.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.