Matematik

Beregning af toppunktet???

14. oktober 2014 af MLT96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle :) 

Jeg sidder og laver aflevering, og har et meget undrende spørgsmål.. 
Jeg skal beregne toppunktet, men skal man beregne y_t når man har beregnet x_t? altså er det nødvendigt?? 

Vedhæftet fil: Opgave 4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2014 af Soeffi

Mener du: er det nødvendigt at beregne xT for at finde yT? Svar: nej. Der findes en formel for toppunktet, der kun afhænger af a, b og c; prøv selv at indsætte formlen for xT i formlen for yT.


Svar #2
14. oktober 2014 af MLT96 (Slettet)

Nej jeg mener, om jeg skal beregne y_T for at besvare på spørgsmålet. Jeg har vedhæftet opgaven, men jeg er lidt i tvivl om jeg også skal udregne y-koordinatet, eller om det i dette tilfælde kun er x-koordinatet. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Spørgsmålet b) drejer sig om, hvor højt kanonkongen kommer op i luften. Her er det y-koordinaten man skal benytte, altså toppunktets y-koordinat yT .

Som nævnt i #1 kan man beregne yT uden først at beregne xT , idet man har

        xT = -b/(2a)  ,  yT = -d/(4a)    , hvor  d = b2 - 4ac .

Har man på den anden side beregnet xT , kan man jo så beregne yT som

        yT = f(xT) = axT2 + bxT + c = axT2 -2axT·xT + c = c - a·xT2


Skriv et svar til: Beregning af toppunktet???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.