Kemi

Reaktions skema

14. oktober 2014 af Nezami_95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan ikke lige finde ud af denne her opgave :/

Vedhæftet fil: Reaktions skema.docx

Svar #1
14. oktober 2014 af Nezami_95 (Slettet)

Har vedhæftet 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2014 af Heptan

Det ser fint ud. Hvad har du problemer med?


Svar #3
14. oktober 2014 af Nezami_95 (Slettet)

De andre stoffer? :/

Svar #4
14. oktober 2014 af Nezami_95 (Slettet)

For at regne fe's n, skal jeg bare kigge på forholdet? Altså po4's n divideret med 2, og så gange med 3?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2014 af Heptan

Nej du skal kigge på kolonnen, og bruge formlen

m = n * M

dvs.

m(Fe2+) = n(Fe2+) * M(Fe2+)


Svar #6
14. oktober 2014 af Nezami_95 (Slettet)

Ja men kender jo kun fe's molarmasse? Jeg har to ubekendte?

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. oktober 2014 af Heptan

Nej du kender også stofmængden n.

n(Fe2+) = 1,58 mol


Svar #8
15. oktober 2014 af Nezami_95 (Slettet)

hvordan kender jeg den? :/


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. oktober 2014 af Heptan

Det ved jeg da ikke, men den står i skemaet??


Svar #10
15. oktober 2014 af Nezami_95 (Slettet)

Ja fordi jeg regnede den ud, men lad os antage der var et tomt felt, hvordan ville du så regne det ud?

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. oktober 2014 af Heptan

Hvis du har regnet den ud, så ved du jo hvordan tallet er fremkommet.

Men den beregnes altså sådan her:

n(Fe^{2+})=\frac{3}{2}\cdot n(PO_4^{3-})

Læs: Der er en tre halve gange større stofmængde af jern(II) end der er af phosphat.

3 og 2 kommer af koefficienterne i reaktionsskemaet. Man kan kun bruge koefficienterne direkte til at regne stofmængder, aldrig masser.


Svar #12
15. oktober 2014 af Nezami_95 (Slettet)

Ahhh det har jeg gjort, men var i tvivl om det var rigtigt

Svar #13
15. oktober 2014 af Nezami_95 (Slettet)

Men hvad er n og M for Fe3(PO4)2  


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. oktober 2014 af Heptan

Hvad er dit eget bud? Du har måske gjort det, men i tvivl om det var rigtigt?


Svar #15
16. oktober 2014 af Nezami_95 (Slettet)

Jeg har regner M ud, og massen regnede jeg ud fra de to andre masser lagt sammen, er det ikke? Og så finder jeg n ud fra de to andre tal ik?

Brugbart svar (0)

Svar #16
17. oktober 2014 af Heptan

Ja, det er korrekt


Skriv et svar til: Reaktions skema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.