Kemi

Hjælp til en opgave om pH

17. oktober 2014 af hioghi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Mange rengøringsmidler indeholder ammoniak. Deklarationen på en flaske rengøringsmiddel oplyser, at pH-værdien er 10,4. Beregn forholdet mellem stofmængdekoncentrationerne af NH3 og NH4^+

Jeg er kommet frem til, at jeg skal sige 10,4=9,25+log(x/x) 
Er det korrekt? Skal jeg så isolere x? Men er værdien for x det samme for både syren og basen? 


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2014 af Heptan

Det er bare

10,4=9,25+log(x)

Og så isolér x i den ligning.

x er så forholdet mellem stofmængdekoncentrationerne, som du bliver bedt om. Du kan beregne syrebrøken og basebrøken, men det behøver du ikke, da du kun bliver bedt om forholdet.

x=\frac{x_b}{x_s}=\frac{1-x_s}{x_s}=\frac{x_b}{1-x_b}

Desuden så gælder der, at

x_b+x_s =1


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2014 af mathon

                 

                  10,4=9,25+\log\left ( \frac{n(NH_3)}{n(NH{_{4}}^{+})} \right )

                  
                  \frac{n(NH_3)}{n(NH{_{4}}^{+})}=10^{\, 10,4-9,25}=14,13


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave om pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.