Matematik

Areal af udsnit fra cirkel

18. oktober 2014 af Katjubaki (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Den her opgave driller mig lidt. Nogen som kunne tænke sig at hjælpe?

Jeg har vedhæftet opgaven og det skal lige siges at de fem bogstaver i bunden repræsenterer hver især et svar.

Tak.

Vedhæftet fil: Et kvadrat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Beregn arealet af cirklen. Træk arealet af kvadratet fra. Nu har du det samlede areal af de fire udsnit. Dividér derfor med 4 for at finde arealet af et enkelt udsnit.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2014 af Soeffi

Cirklens areal er r2·π = π·(diameter/2)2. Kvadratet areal er side2. Fra Pythagoras læresætning har du, at side2+ side2 = diagonal2, dvs. side2 = diagonal2/2. Diameter i cirkel = diagonal i kvadrat = 4. Dette giver: Areal af cirkel minus areal af kvadrat = π·(4/2)2 - 42/2 = 4π - 8.


Skriv et svar til: Areal af udsnit fra cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.