Matematik

Find vægten af en kat og vægten af en killing.

20. oktober 2014 af Martinjensen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.. Nogen der kan hjælpe med denne opgave? 

4 katte og 3 killinger vejer 44 kg, mens 3 katte og 2 killinger
vejer 32 kg. Idet alle katte vejer det samme, og alle killinger
vejer det samme, skal du finde vægten af en kat og vægten af 
en killing.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opstil to ligninger med to ubekendte ved at benytte oplysningerne i opgaven. Kald vægten af 1 kat for x og vægten af 1 killing for y. Så har man

        4x + 3y = 44
        3x + 2y = 32


Svar #2
20. oktober 2014 af Martinjensen2 (Slettet)

Hmm.. Kan det passe at det giver 4 og 8? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvordan er du nået frem til det? Det er muligt, at tallene er rigtige. Normalt vil man angive

        vægt af 1 kat     = ....
        vægt af 1 killing = ....


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man indser, at forskellen mellem de to vejninger er lig med vægten af 1 kat plus 1 killing, dvs 44 - 32 = 12 kg.

3 katte plus 3 killinger vejer derfor 3·12 kg = 36 kg.

Da 3 katte plus 2 killinger vejer 32 kg, må forskellen 36 - 32 her være vægten af 1 killing.

Da  4 katte plus 3 killinger vejer 44 kg, må forskellen 44 - 36 her være vægten af 1 katl


Skriv et svar til: Find vægten af en kat og vægten af en killing.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.