Matematik

To variable modstande;

26. oktober 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Derude.
Jeg er ved med at løse en opgave, der er ikke helt klar til mig.
Jeg har brug for jeres hjælp,,,,,
Her er opgaven:

To variable modstande R1 og R2 giver ved parallelforbinding anledning til en samlet modstand R givet ved\frac{1}{R}=\frac{1}{{R}_{1}}+\frac{1}{R_{2}}     

dvs, R =( R1*R2) / (R1+R2)
Antag at R1 til et givet tidspunkt t0 er 50 Ω og samtidig vokser med
hastigheden 1 ?/s (dvs. (dR1/dt)(t0) = 1 Ω/s.
Antag endvidere at R2 til samme tidspunkt t0 er 150 ? og aftager med 2 ?/s (momentant som
før). Bestem R(t0) og (dR/dt)(t0)

Jeg er ikke helt klar over, hvad er en variale og en funktion i det tilfælde, da både R1 og Rer variable i følge opgaven, og samtidig de er også funktioner af tiden . Igen opgaven henviser mig til to variable, og jeg forstå at de to variable er også funktioner. 

Spørgsmål 1  : For at bestemme R(t0) skal man ikke?????? R(t0) =( 50 *150) / (50+150) hvor SI-enhederne er ignoreret.

Spørgsmål 2: For at bestemme dR/dt(t0) skal man ikke differentiere ((1/R1)+ (1/R2))???
og hvilke regel skal man bruge, da det er ikke klart, hvad for en er en funktionen og hvad for en er variable.

Håber, at høre af jer

 


Svar #1
26. oktober 2014 af Niko83 (Slettet)

Der hvor står ?/s skal være Ω/s


Skriv et svar til: To variable modstande;

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.