Kemi

Hjælp til opgave i mængdeberegninger!

27. oktober 2014 af alice2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

Jeg har følgende opgave: 

Beregn det procentiske vandindhold i krystalsoda. Stoffets formel er Na2CO3*10H2O

Jeg har løst den på følgende måde: 

MF = 22,99*2 + 12,01 + 16,00*3+20*1,008+16,00*10 = 286,15 u 

Jeg er ikke sikker på, at jeg har fået det korrekte resultat, så hvis der lige  en, der havde tid til at kigge opgaven igennem, ville det være super. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2014 af mathon

M(Na_2CO_3*10H_2O)=\left (sum(\{2,1,3\}*\{22.990,12.011,15.999\})+sum(\{20,10\}*\{1.008,15.999\}) \right ) \; \frac{g}{mol}=

                                       \left (sum\{105,988,{\color{Red} \mathbf{180,15}}\} \right )\; \tfrac{g}{mol}=286,138\; \tfrac{g}{mol}

det procentiske vandindhold i krystalsoda Na2CO3*10H2O        

                                       p(w/w)=\frac{180,15\; \tfrac{g}{mol}}{2,86138\; \frac{g}{mol\cdot \%}}=62,96\%                        


Skriv et svar til: Hjælp til opgave i mængdeberegninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.