Matematik

Hurtigt spørgsmål!

27. oktober 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Godaften!

Jeg har nogle opgaver, hvor der øverst står:

"I opgaverne skal bogstavudtrykket reduceres mest muligt."

Mit spørgsmål er så, at hvis man kan regne x ud, skal man så skrive det? Altså hvis der til sidst i udtrykket skulle stå, at f.eks. 10x = 5 -> skal jeg så regne videre & sige at x = 2 eller bare sige 10x = 5?

På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Du skal helt sikkert regne videre, men ps. så er x = 0.5 her og ikke 2. Man plejer at skrive på denne måde 

10x = 5 \Leftrightarrow x = 0.5 

Dvs. den venstre-højre pil angiver, at det er det samme :-)


Svar #2
27. oktober 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Ej, hov - ahaha, sørme en fail! Ville bare hurtigt finde på én & tænkte på 5x = 10 og ikke omvendt! Jamen takker både for rettelsen og hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Det er ingen problem - så håber jeg, at vi har forstået det på den rigtige måde ;)


Skriv et svar til: Hurtigt spørgsmål!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.