Kemi

Beregn massen af 0,020 mol FeSO4*7 H2O (mosfjerner) jeg får det til...

29. oktober 2014 af tim293 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Beregn massen af 0,020 mol FeSO4*7H2O (mosfjerner)

jeg får det til 4,96 gram.

Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2014 af OliverGlue (Slettet)

Molarmassen er 278.01g / mol => 5.56g ved 0.02mol

Dit masse svarer til en molarmasse på 248?


Svar #2
29. oktober 2014 af tim293 (Slettet)

Jeg fik også molarmassen til 248

Så får du det til 5,56 gram?

Man siger vel 248 * 0,02.. 248*0,02 = 4,96..

Hvordan får du det til 5,56?


Svar #3
29. oktober 2014 af tim293 (Slettet)

Ok, glem alt det jeg lige sagde.

Jeg regnede molarmassen ud til 248, ja. 

Men det er forkert. DU har ret i at molar massen er 278.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2014 af mathon

M(FeSO4*7H2O) = M(FeSO11H14) = sum({1,1,11,14}*{55.847,32.065,15.999,1.008}) g/mol = 278,013 g/mol


Skriv et svar til: Beregn massen af 0,020 mol FeSO4*7 H2O (mosfjerner) jeg får det til...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.