Matematik

Logaritmen i en eksponentiel funktion

05. november 2014 af vapser (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Jeg har følgende ligning, som jeg simpelthen ikke kan finde ud af:

9^x - 10 * 3^x - 24 = 0

Er der en af jer genier der kan hjælpe med en gennemgang af hvad jeg skal gøre her? 

Tusind tak! :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2014 af SuneChr

Omskriv til
(3x)2 - 10·3x - 24 = 0
og løs, i første fase, andengr.ligningen m.h.t. 3x


Svar #2
05. november 2014 af vapser (Slettet)

Mange tak skal du have!

Har du en forklaring på hvorfor 9^x = (3^x)^2 ?

Er lidt lost der også :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2014 af SuneChr

(ax)b = (ab)x = abx


Svar #4
05. november 2014 af vapser (Slettet)

Fantastisk, mange mange tak :D


Skriv et svar til: Logaritmen i en eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.