Matematik

Hjælp til funktioner

07. november 2014 af PortalKongen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder og kæmper med en stor opgave, håber i kan hjælpe :)
 

En funktion er givet ved j(x)=1,7*x^1,^3

Hvis x øges med 10% hvor mange procent stiger j(x) så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2014 af mathon


  Du har
                             1+r_y=(1+r_x)^a

                             1+r_y=1,10^{1,3}


Svar #2
07. november 2014 af PortalKongen (Slettet)

Jeg er med så langt, men hvad skal jeg så gøre? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2014 af SuneChr

j(1,1·x)  =  1,11,3·j(x)
Da siger du
100%·(1,11,3 - 1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2014 af mathon

                     1+r_y=1,10^{1,3}=1,13191

                     r_y=0,13191=13,191\%


Skriv et svar til: Hjælp til funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.