Fysik

2.19 Parallel o.s.v.

07. november 2014 af multo26 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Fem modstande, Rtil R5, er forbundet som vist på tegning der kommer senere, og klemmerne a og d er tilsluttet en jævnspænding.

Mellem klemmerne b og c måles 60V.

For modstandene oplyses: R1 = 1,5 Ω, R2=2,5Ω, R5=0,5Ω og parallelforbindelsen af R2, R3 og R4=1,5Ω.

Effekten, der afsættes i R3 er 240W.

Find

a) spændingen mellem klemmerne a og d. Den har jeg fundet.

b) modstanden R4

Jeg har prøvet at finde R4 ved forskellige variationer af 1/R plus og så videre, men den gik ikke. Af en eller anden grund er skriftsstørrelsen blevet mindre, men jeg kan da læse det. Hvordan finder man R4?


Svar #1
07. november 2014 af multo26 (Slettet)

Billede
Vedhæftet fil:20141107_190320.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Ubc = 60V.  Rbc = 1,5Ω.  R1 + R5 = R15 =2Ω.

a)   Uad = Ubc * ( R15 + Rbc ) / Rbc   ( den samme strøm skal passere R15 og Rbc ).

b)   Ubc = 60V.  P3 = 240W.

P3 = Ubc2 / R3       ( find R3 ).

Rbc = 1,5Ω.  R2 = 2,5Ω

Parallelkobling:  R2-1 + R3-1 + R4-1 = Rbc-1    ( isolèr  R4 ).


Svar #3
08. december 2014 af multo26 (Slettet)

Nu kan jeg sgu ikke finde ud af den her selv om jeg har gjort det før: a) spændingen mellem klemmerne a og d

Det ville være vildt med en hjælpende hånd til a)

Vh.


Svar #4
08. december 2014 af multo26 (Slettet)

Glem den sidste, jeg var fuld...


Skriv et svar til: 2.19 Parallel o.s.v.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.