Matematik

variable

08. november 2014 af aqio (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven: To variable x og y er proportionale og det vides at grafen for sammenhængen går gennem punktet (4, 24).Bestem proportionalitetskonstanten for sammenhængen.

er følgende rigtigt: 

                          y=k*x

y=4*24

proportionale konstanten=96?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Du skal indsætte de pågældende værdier i stedet for x og y. x = 4 , y = 24

        y = k·x

      24 = k·4

og bestem nu k .


Svar #2
08. november 2014 af aqio (Slettet)

hvordan finder man k?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ved at løse den sidste ligning i #1.

        4k = 24

          k = ....


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2014 af sejt12 (Slettet)

det må være 6? Kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja.


Skriv et svar til: variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.