Fysik

Elektromotoriske kraft pr. vinding?Jeg skal h

10. november 2014 af 110975 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal have fundet vindingstallene på henholdsvis primær, som sekundærspolen.

Har kigget på et hav af formler, men kan hverken finde hoved eller hale.

E1=4,44*phi max*f*N1 ?

B max = 1,3, hvordan finder jeg phi max?

Tværsnitarealet af jernkernen 3 cm^2

Opgavetekst vedhæftet kan nogen hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2014 af hesch (Slettet)

#0:   Den "rigtige" formel (ved sinus-spænding) hedder:

Ueff = 4,44*f*N*A*B , hvor:

N er vindingstallet, primær eller sekundærvikling.

A er jernkernens effektive tværsnit

B er den magnetiske induktion ( Tesla )

Så du finder her for N1:

220V = 4,44 * 50Hz * N1 * 3E-4m2 * 1,3T     (bestem N1 )

Dit "phi max", konventionelt "psi max" = ψmax = A * B.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2014 af hesch (Slettet)

#1:  PS:  Det er godt nok en "skæv" jernkerne opgavestilleren har valgt sig her:

Uden af have finregnet, bliver der da vist mere "vindue" end "jern" i den transformer.


Svar #3
10. november 2014 af 110975 (Slettet)

Mange tak, ja hvor svært kan det være, når man lige får det vist er det jo indlysende. Skulle vist bare have langt opgaven fra mig noget før. Takker

Skriv et svar til: Elektromotoriske kraft pr. vinding?Jeg skal h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.